Modell
materská kašička
Gyártó
Pleva s.r.o.
Materská kašička lyofilizovaná - 10 dávok
• koncentrovaný čistý včelí produkt • obsahuje vyvážený komplex látok • blahodárne pôsobí na ľudský organizmus
Návod na použitie: Materská kašičku si doprajte najlepšie ráno nalačno 20 minút pred jedlom. Priloženou odmerkou naberte materskú kašičku. Ideálne dávky 200 mg dosiahnete, ak kašička v odmerke bude siahať cca 1 milimeter pod okraj odmerky (plná odmerka je 230 mg). Dávku materskej kašičky, vysypte na polievkovú lyžicu (plastovou, drevenou, alebo keramickú - nesmie byť kovová) a pridajte ďalšie dve odmerky vody. Dôkladne premiešajte odmerkou, aby sa materská kašička rozpustila. Nechajte minimálne 1 minútu rozplynúť pod jazykom a potom prehltnite. Odmerku umyte a vysušte. Po otvorení spotrebujte do 4 týždňov. Užívajte 1 dávku denne. Neprekračujte stanovené denné dávkovanie. Pre preventívne posilnenie organizmu stačí podanie troch dávok týždenne. Opatrnosť je potrebná u alergikov na včelie produkty. Materskú kašičku možno podávať aj niekoľko týždňov (40 dní = 6 týždňov). Kúru je vhodné opakovať niekoľkokrát za rok, najlepšie v jarných mesiacoch. Upozornenie: Nevhodné pre deti do 3 rokov, alergikov, tehotné a dojčiace ženy, ďalej pri nádoru prsníka, maternice alebo vaječníkov. Pri onkologických ochoreniach neodporúčame. Skladuje sa v suchom a tmavom prostredí pri izbovej teplote. Materská kašička nesmie prísť do styku s kovom.
Čo je materská kašička? Materská kašička je čistý včelí produkt s charakteristickou vôňou a kyslasto korenistou chuťou. Pre včely je to "najprestížnejšie" potrava v úli, ktorá im dodáva najviac živín. Preto ju využívajú pre kŕmenie tej najdôležitejšie - včelie kráľovné, ktorá sa tak dožíva mnohonásobne vyššieho veku ako včelí robotnice. Kašičkou sa tiež kŕmi mladučkej larvy, pretože je potrebné ich rýchly vývoj. Získavanie materskej kašičky od včiel je pomerne náročná práca, ale aj napriek tomu sa pre svoje výnimočné vlastnosti táto exkluzívna "surovina" teší veľkej obľube. Materská kašička od firmy Pleva je spracovaná moderným spôsobom - lyofilizáciou (proces hlbokého zamrazenie a vysušenie), ktorá zabezpečuje zachovanie špecifických vlastností natívne látky. Navyše umožní ľahké uskladnenie, ktoré nevyžaduje chladné prostredie ako v prípade čerstvej materskej kašičky. Uskladnenie materskej kašičky Materská kašička je pomerne citlivá látka, ktorá neznáša styk s kovmi. Preto nezabudnite, že nie je dobré naberať ju kovovou lyžičkou! Škodí jej tiež slnečné svetlo, teplo, kyslík a akékoľvek nečistoty. Po získaní sa preto musí ihneď chladiť, alebo konzervovať. Firma Pleva preto využíva lyofilizáciu, ktorá umožňuje šetrné zaobchádzanie s materskou kašičkou aj jej následné skladovanie. Ako vzniká materská kašička? Materskú kašičku vylučuje včela zo svojich hltanových žliaz. Schopnosť tvoriť materskú kašičku majú tzv. Včely mladušky, ktorým je šesť až štrnásť dní. Základom produkcie materskej kašičky je včelí peľ. Z neho včela získa dôležité zložky pre tvorbu materskej kašičky. Včely potrebujú dostatok peľu nielen pre tvorbu materskej kašičky, ale aj ako výživu pre celé včelstvo. Balenie obsahuje 2000 mg. Jedna dávka je 200 - 230 mg.